RedaktionenVåra skribenter
Varje skribent har sin egen unika expertis och erfarenhet, vilket berikar vårt innehåll med olika perspektiv och kunskaper. Från sommelierer till vinmakare och vinälskare. Våra skribenter delar med sig av sina insikter, recensioner och personliga upplevelser för att ge dig en inspirerande och informativ läsupplevelse.

SkribentFredrik Schelin
Fredrik Schelin
Läs hela artikeln11 april 2025Le Printemps des Champagnes
Le Printemps des Champagnes är en årlig och prestigefylld händelse som äger rum i det berömda Champagnedistriktet i Frankrike.
Fredrik Schelin
Läs hela artikeln4 april 2025Vitt vin tar mark
Vitt vin tar mark – står nu för 43 % av världens vinkonsumtion.
Fredrik Schelin
Läs hela artikeln26 mars 2025Gramona Spaniens bästa bubbel
Mousserande vin från Spanien är känt för sin unika karaktär och kvalitet. Många av dessa viner framställs med den traditionella metoden, samma teknik som används i det berömda distriktet Champagne. Dock används ofta andra druvsorter, inklusive flera lokala spanska varianter, vilket ger vinerna en distinkt och egen stil. Denna kombination av traditionell vinframställning och lokala druvor ger mousserande viner med en rik och varierad smakprofil som uppskattas av vinälskare världen över, så även av mig.
Fredrik Schelin
Läs hela artikeln21 mars 2025Resa i Champagne – Reims
Vi fortsätter vår artikelserie "Resa i Champagne" med att besöka huvudstaden i Champagnedistriktet, Reims. Dyk in i en del av Frankrike, med dess historia, arv, kultur, gastronomi och, naturligtvis champagne.
SkribentAnders Levander
Anders Levander
Läs hela artikeln24 april 2025Sparris och vin
Våren är snart i antågande och solen värmer. Det är snart dags att skörda de första fina primörerna. Vissa kan i södra Sverige komma smygandes redan nu i april. Läs om Sparris och vin
Anders Levander
Läs hela artikeln17 april 2025Påskens bästa drycker
Påsken är här och våren gör sitt intåg med full kraft. Jag älskar påsken med alla sina traditioner. Låt oss utforska några av mina favoritdrycker som passar perfekt till påskbordet. Läs mer om påskens bästa drycker.
Anders Levander
Läs hela artikeln18 mars 2025Alta Langa den dolda juvelen
En ny stjärna på Italiens vinhimmel börjar upptäckas av allt fler. Alta Langa är en relativt ny företeelse från det vackra Piemonte. Vi talar om kvalitetsbubbel av högsta klass.
Anders Levander
Läs hela artikeln19 februari 2025Abruzzos vita sida
Italien är nog mest känt för sina röda viner och det gäller absolut för vinregionen Abruzzo. Regionens röda vin gjort på druvan montepulciano har många svenska beundrare. Men DinVinguide.se har under februari 2025 även provat vita viner från Abruzzo. Abruzzos vita vinerna är minst lika bra som de röda, om inte bättre. Denna gång fokuserar jag på viner gjorda på druvan trebbiano, läs mer i Abruzzos vita sida.
SkribentSofia Ander
Sofia Ander
Läs hela artikeln5 maj 2025Sofias tips – tillfälligt sortiment 9 maj 2025
Vårviner friska, pigga, bubblande och rosa. Och även röda. Så ser det ut i veckans lansering i det tillfälliga sortimentet.
Sofia Ander
Läs hela artikeln2 maj 2025Månadens Vinhus: Mulderbosch Vineyards
Sydafrikas viner har länge legat svensken varmt om hjärtat. Vi har rest och fortsätter att resa den långa vägen söderut, för att njuta av det vackra landet, naturen, maten och de spännande vinerna. Viner som fortsätter att utvecklas varje dag. Precis som hos Mulderbosch Vineyards, månadens vinhus.
Sofia Ander
Läs hela artikeln27 april 2025Sofias tips – tillfälligt sortiment 2 maj 2025
Hej maj, hej vår och hej vin! Samt ett 30-tal nya viner som lanseras nu på fredag i det tillfälliga sortimentet.
Sofia Ander
Läs hela artikeln24 april 2025En weekend i Prag
Jag är nyligen hemkommen från mitt första första besök i Prag, men förhoppningsvis inte det sista. Det är en stad som ger energi. Där det gamla möter det nya. Där ölen skummar i glasen i sällskap av lokala viner, nytänkande vad gäller mat och historiska byggnader.
SkribentMagnus Reuterdahl
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln28 april 2025Valborgsmässoafton anno 2025
Valborgsmässoafton. Déjà vu, det är åter dags för en vårens alla helgdagar. Det känns nästan som vi gjort detta förut, nyss, men det var faktiskt ett helt år sen sedan sist. Nu är det Valborgsmässoafton anno 2025, då är jag sugen på bubbel. Häng med!
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln22 april 2025Picknick en utflykt i det gröna
För oss som inte har en trädgård, altan eller balkong så blir naturen vårt uterum. När vi vill äta utomhus får vi ta en picknick en utflykt i det gröna eller besöka en uteservering.
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln14 april 2025Efter stillhet kommer fest
Det är onsdagen före påsk. Idag är det dymmelsonsdagen och med den inleds påskfriden. Snart är dock påsken här och med den får vi festa och skråla, njuta av dignande bord, fyllda vinkaraffer och smaka svala välsmakande snapsar. Häng med!
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln7 april 2025Ägg, lamm och Bordeaux
För mig är ägg, lamm och bordeaux något av påskmatens treenighet. Traditionell mat som har en koppling till helgens religiösa historia. Idag presenterar jag några recept som utgår från dessa råvaror men kanske inte är jättevanliga på just påskbordet. Till det tipsar jag också om ett gäng viner från Bordeaux. Häng med!