Anders Levander
DinVinguide.se har nyligen besökt den vackra staden Montefalco. På programmet stod både vita och röda viner. I denna artikel kommer jag fokusera på de röda vinerna gjorda på den blå druvan sagrantino. En druva som inte lämnar någon oberörd. Jag gillar dessa mörka och kraftfulla viner skarpt.
Anders Levander
Dinvinguide.se har precis besökt en spännande "Anteprima" i Montefalco i italienska regionen Umbrien. En tillställning för de röda vinerna gjorda på Sagrantino de Montefalco och de vita gjorda på Spoleto Trebbiano Spoletino. Montefalco är mest känt för sina kraftfulla röda viner. Men jag fastnade även för de vita spoletinovinerna.
Anders Levander
Conca de Barberà är ett gammalt vinområde i Katalonien i norra Spanien. Här har man vaknat till liv igen efter en törnrosasömn på hundra år. Jag har fått en ny spansk favoritdruva - trepat.
Anders Levander
Årets stora vinhändelse på Sicilien är precis genomfört - Sicilia en Primeur 2025. Under en vecka visas de nya årgångarna för ett stort antal internationella vinjournalister. Slutsatsen är att vinerna aldrig varit bättre för Siciliens viner.
Anders Levander
Våren är snart i antågande och solen värmer. Det är snart dags att skörda de första fina primörerna. Vissa kan i södra Sverige komma smygandes redan nu i april. Läs om Sparris och vin
Anders Levander
Påsken är här och våren gör sitt intåg med full kraft. Jag älskar påsken med alla sina traditioner. Låt oss utforska några av mina favoritdrycker som passar perfekt till påskbordet. Läs mer om påskens bästa drycker.
Anders Levander
En ny stjärna på Italiens vinhimmel börjar upptäckas av allt fler. Alta Langa är en relativt ny företeelse från det vackra Piemonte. Vi talar om kvalitetsbubbel av högsta klass.
Anders Levander
Italien är nog mest känt för sina röda viner och det gäller absolut för vinregionen Abruzzo. Regionens röda vin gjort på druvan montepulciano har många svenska beundrare. Men DinVinguide.se har under februari 2025 även provat vita viner från Abruzzo. Abruzzos vita vinerna är minst lika bra som de röda, om inte bättre. Denna gång fokuserar jag på viner gjorda på druvan trebbiano, läs mer i Abruzzos vita sida.