Magnus Reuterdahl
Centraleuropeisk rosé. Rosévinssäsongen är i full blom. Många är förälskade i de ljusa vinerna från Provence men jag vill hellre ha något med lite mer smak, intensitet och personlighet. För att hitta sådan brukar jag vända mig till andra länder, till exempelvis Tyskland och Österrike. Här kommer några av mina favorit roséviner från just dessa länder. Häng med.
Magnus Reuterdahl
Valborgsmässoafton. Déjà vu, det är åter dags för en vårens alla helgdagar. Det känns nästan som vi gjort detta förut, nyss, men det var faktiskt ett helt år sen sedan sist. Nu är det Valborgsmässoafton anno 2025, då är jag sugen på bubbel. Häng med!
Magnus Reuterdahl
För oss som inte har en trädgård, altan eller balkong så blir naturen vårt uterum. När vi vill äta utomhus får vi ta en picknick en utflykt i det gröna eller besöka en uteservering.
Magnus Reuterdahl
Det är onsdagen före påsk. Idag är det dymmelsonsdagen och med den inleds påskfriden. Snart är dock påsken här och med den får vi festa och skråla, njuta av dignande bord, fyllda vinkaraffer och smaka svala välsmakande snapsar. Häng med!
Magnus Reuterdahl
För mig är ägg, lamm och bordeaux något av påskmatens treenighet. Traditionell mat som har en koppling till helgens religiösa historia. Idag presenterar jag några recept som utgår från dessa råvaror men kanske inte är jättevanliga på just påskbordet. Till det tipsar jag också om ett gäng viner från Bordeaux. Häng med!
Magnus Reuterdahl
I helgen var det grillväder på riktigt, då solen värmer och du känner att nu, nu är det dags att ta fram grillen ur källarförrådet, garaget eller var den nu fått ligga i ide sedan i höstas. Jag vet att det finns gott om grillälskare som använder grillen året runt, men för mig och många andra så är det nu, på våren, som grillsäsongen börjar på allvar. Här kommer lite tankar kring, recept på bra tillbehör till det grillade och vintips inför årets grilläventyr, häng med!
Magnus Reuterdahl
Musslor och vin eller tequila? Idag fokuserar jag på musslor. Jag går igenom några av de vanligare musslorna vi hittar i fiskdisken och jag delar recept från vårt arkiv. Som en bonus bjuder jag på ett nytt recept, där jag använder tequila istället för vin. Häng med!
Magnus Reuterdahl
Alvarelhão, alvarinho och docal – välkommen till Portugal och en hel massa spännande druvor. Idag fokuserar jag på regionen Vinho Verde och viner som passar perfekt nu när vårsolens första stålar börjar värma upp våra frusna själar. Häng med!