- Hem /
- skribenter /
- Anna-Antonia Svedberg /
Ett nybakat bröd, världens billigaste lyx
Ett nybakat bröd, världens billigaste lyx
Inte alltid för att det är kul, inspirerande eller att jag har så oändligt mycket mer tid än någon annan att slå ihjäl. Utan för att det helt enkelt blir godast så.
Ett nybakat bröd, världens billigaste lyx
*section*Nej jag är varken pretentiös eller präktig.
Jag är snål, supersnål.*section**section**section**section**section**section**section**row*Nästan allt jag serverar vid matbordet hemma gör jag själv.
Inte alltid för att det är kul, inspirerande eller att jag har så oändligt mycket mer tid än någon annan att slå ihjäl.
Utan för att det helt enkelt blir godast så.
Bröd är ett sådant exempel. Ständigt blir jag besviken när jag väl väljer att köpa hem en påse från någon stor brödjätte.
Visst det är saftigt i flera dagar och möglar inte på veckor.
Men jag tycker inte det är värt de pengar man lägger ut i proportion till vad man får.
Därför gör jag det hellre själv, bakar en större sats och fryser in. För även om klockan blir sent och köket ser ut som ett nermjölat kaos finns det inget bättre än att hålla en rykande färsk skiva bröd med ost och smör som rinner ner för fingrarna i sin hand.
I den tuggan känner jag mig rik.
Så ska rikedom smaka!*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section*Recept på en av mina favoriter hittar du nedan.
Testa även att kärna ditt egna smör på traditionellt vis (se mitt föregående recept)*section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section*