- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Snabba vardagsrätten – Asiatisk biffsallad med chili, lime och fisksås
Snabba vardagsrätten – Asiatisk biffsallad med chili, lime och fisksås

Snabba vardagsrätten – Asiatisk biffsallad med chili, lime och fisksås
Snabba vardagsmiddagar som dessutom är smakrika kan ju alla behöva tips på. Här kommer att toppenrecept som rensar kylen på grönsaker och med stekt biff och en frisk smakrik dressing blir till en god hälsosam middag.
Asiatisk biffsallad med chili, lime och fisksås
Dressing:
2 klyftor vitlök, finriven
1 tumstor bit färsk ingefära, finriven
1 st röd chili, finhackad med eller utan kärnor
1 lime, skal + saft
1 msk rapsolja
2 msk fisksås
1/2 msk soja
1/2 msk råsocker
Grönsaker t ex:
morot
grönkål, isbergssallad eller romansallad
paprika
gurka
avokado
rostade frön eller nötter
rödlök
Kött:
biff, lövbiff eller rostbiff
Dressing: Finriv vitlöken och ingefäran och finhacka chilin – behåll kärnorna om du vill. Blanda i en stor skål ihop vitlök, ingefära, chili, limeskal och -saft tillsammans med olja, fisksås, soja och socker. Smaka av och justera eventuellt balansen mellan salt, syrligt och sött.
Grönsaker: Riv salladen i grova bitar och finhacka grönkålen. Riv morötterna grovt eller gör långa strimlor med potatisskalare. Hacka gurka, paprika och rödlök. Rosta valfria frön eller nötter med lite salt.
Kött: Strimla biff eller löv biff och bryn på hög värme, smaksätt med salt och peppar. Strimla rostbiffen.
Fördela salladen och nötterna på ett stort fat eller flera mindre. Lägg på biff och ringla över dressingen. Servera direkt.