- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Tomas Lindh – Lammlägg bräserat i rödvin, rotfrukter och örter
Kockens tips från Tomas Lindh – Lammlägg bräserat i rödvin, rotfrukter och örter

Kockens tips från Tomas Lindh – Lammlägg bräserat i rödvin, rotfrukter och örter
Lammlägg bräserat i rödvin, rotfrukter och örter 4 port
4 st lammlägg
1 gul lök, grovhackad
1 morot, grovhackad
1 dl rotselleri, i små bitar
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1/2 flaska rödvin
5 dl vatten
1 kvist timjan
1 kvist rosmarin
salt och peppar
Salta och peppra läggen och fräs i en stekpanna. Grovhacka lök, morot och rotselleri och lägg det och de frästa läggen i en stor gryta tillsammans med vitlök, tomatpuré, rosmarin och timjan. Slå på vin och häll på med vatten så det täcker. Koka upp och skumma av. Ställ grytan i ugnen och kör på 120 grader i ca 4 timmar. När köttet känns mört, lyft upp läggen och sila av såsen. Koka ner såsen och smaka av med salt och peppar. Lägg försiktigt upp läggen i en tallrik och slå över rikligt av såsen.
Servera gärna med trattkantareller, pumpa och en mandelpotatispuré.
Trevlig helg!
Tomas Lindh Kökschef Hotel Skeppsholmen restaurang Långa Raden
Instagram: langaraden