- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Ceviche med mango, gurka och koriander
Ceviche med mango, gurka och koriander
Pär Stenberg älskar en bra ceviche på sommaren och den smakar lika bra med gös som lax eller torsk. Mycket lättlagat och perfekt som förrätt eller lättare huvudrätt tillsammans men kanske avokado och nachos.

Ceviche med mango och koriander
4 lime, saften
1/2 dl olivolja
1 röd chili, urkärnad och finhackad
150 g gambas (MSC) förkokta, skalade
1 rödlök, finhackad
1/2 tsk salt
svartpeppar, krossad
400 g gösfilé eller annan fisk, små bitar
100 g gurka, tärningar
1 mango, skalad och tärnad
1 dl färsk koriander, finhackad
Marinera gösen i limesaft, olivolja, chili, gambas, rödlök, salt och peppar. Beroende på hur väl tillagad fisk du vill ha marineras den från 5 min upp till en timme. Häll av fisken (om du vill) och blanda med gurka, mango och koriander. Smaka upp med salt, syra och peppar efter smak.
Servera direkt!
KONTAKT
Instagram: @parrastenberg
Facebook: Pär Stenberg
Email: chefstenberg@gmail.com
Företag: Chef Stenberg Mat & Dryck
Tel: 070-2919448