Ingredienser
Vegansk rispanna med smarriga tillbehör
Vegansk majonnäs, ca 4 dl
Baba Ganoush
Övrigt:
Instruktioner
Vegansk rispanna med smarriga tillbehör
Fräs grönsakerna i oljan tills de mjuknat. Koka riset tillsammans med ”dinnerboostern”. Häll av och fräs med grönsakerna. Tillsätt bönor och majs, låt allt bli varmt.
Smaksätt tex med japansk soja, sriracha, koriander eller nåt annat. En vegansk majonnäs*, créme toume (fluffig vitlökscrème från Sevan) eller baba ganoush* är också gott till. Alla tar så mycket de vill ha av det de gillar. Perfekt för familjen. Lägg till pitabröd eller tortilla och du har en fredagsfest!
Vegansk majonnäs ca 4 dl
Blanda mjölk, senap, vinäger, salt, vitpeppar och 1 dl rapsolja i en hög skål eller kanna.
Mixa ihop med hjälp av en stavmixer. Fortsätt att mixa samtidigt som du tillsätter resten av rapsoljan i en tunn stråle, lite i taget för att majonnäsen inte ska spricka. Fortsätt tills all olja är använd eller tills du har fått en lagom tjock majonnäs.
Majonnäsen håller fem dagar i kylskåpet. Smaksätt gärna.
Baba Ganoush
Värm ugnen till 250 grader och ha grillfunktionen på. Pricka auberginerna. Lägg på en plåt eller form med bakplåtspapper. Rosta ca 30 min eller tills skalet är svart och de är mjuka rakt igenom. Täck formen med folie eller lock och låt dem svalna. Skala auberginerna och låt dem rinna av i en sil. Hacka eller mixa till en röra. Blanda övriga ingredienser. Tillsätt auberginerna och blanda ordentligt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer citron eller salt. Kyl för att smakerna ska komma fram.