Ingredienser
Vaniljkokta körsbär
Maräng
Vaniljglass
Övrigt:
Instruktioner
pistagenötter
vaniljkokta körsbär (se recept)
vaniljglass (se recept)
maräng (se recept)
pistagenötter
vispad grädde
Vaniljkokta körsbär
Skrapa ur vaniljstången och lägg frön + stång i en kastrull med körsbären, sockret och kanelen.
Sjud på medelvärme i ca 5 minuter. Sila av saften från körsbären och låt den reduceras till 1/3 del återstår.
Plocka bort vaniljstången och lägg ner körsbären i den reducerade körsbärssaften.
Maräng
Sätt ugnen på 125 grader. Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citron i en bunke. Vispa till ett skum bildas. Blanda ner resten av sockret och vispa till en fast/styv maräng. Klicka eller spritsa ut marängen på bakplåtspapper och gädda i ugnen cirka 45-60 minuter beroende på storlek.
Vaniljglass
Väg ingredienserna. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Hetta upp mjölk, grädde vaniljstång + frön, honung och socker under vispning till 84 grader. Smält gelatinet i 1 dl av glassmeten och tillsätt i resterande glassmet. Homogenisera blandningen i 30 sekunder med en stavmixer. Kyl ner smeten över ett isbad. Ställ i kyl och låt mogna 18-24 timmar. Sila smeten och slunga i glassmaskin.
Montering
Lägg upp glass, grädde, maräng och de varma körsbären. Toppa med pistagenötter.