Ingredienser
Smörstekt kejsarhatt med rårörda blåbär, Pecorino, hasselnötssmör och friterad jordärtskocka
Hasselnötssmör
Friterade jordärtskockor
Rårörda blåbär
Instruktioner
Smörstekt kejsarhatt med rårörda blåbär, Pecorino, hasselnötssmör och friterad jordärtskocka 4 port
*Hasselnötssmör
Mixa hasselnötterna fint, ca 1 minut. Rosta i ugnen på 175 grader i 5-10 minuter tills nötterna fått en mörkbrun färg. Rör om då och då. Låt nötterna svalna och mixa sedan ihop med smör och salt. Rulla in hasselnötssmöret i plast och frys.
*Friterade jordärtskockor
Skiva jordärtskockorna så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Fritera på 150 grader tills de är gyllenbruna. Salta lite och låt överflödig olja rinna av på hushållspapper.
*Rårörda blåbär
Blanda blåbär och socker, låt stå en stund tills sockret har löst sig.
Vid servering: Skiva och stek svampen i olja och smör på båda sidorna tills de fått färg. Salta lite. Lägg upp svampen på tallrikar, lägg på blåbär, riv över Pecorino och hasselnötssmör, toppa med friterad jordärtskocka.