Ingredienser
Sandefjordsås
Citronett
Svartrot
Grillad gurka
Smöstekt gös
Dillslungad potatis
Övrigt:
Instruktioner
Sandefjordsås:
Koka upp grädden, tillsätt créme fraiche och koka upp igen. Tillsätt smöret lite i taget och mixa samtidigt ihop såsen med en stavmixer. Smaka av med salt.
Sallad på råhyvlad svartrot:
Plocka topparna av örterna. Skala och hyvla remsor av svartroten med en potatisskalare eller rotfruktskalare. Lägg svartroten i kallt vatten med lite citron så att den inte oxiderar. Hyvla även några remsor av gurkan. Blanda ihop örter, svartrot, gurka och vänd ner i citronetten.
Grillad gurka:
Skär gurkan i tjocka stavar och grilla på hög värme ca 3 minuter på varje sida. Strö lite flingsalt över.
Smöstekt gös:
Salta gösen och stek den i smör på medelvärme ca 2-3 minuter på varje sida, beror på hur tjock filén är.
Dillslungad potatis:
Koka potatisen och sväng sedan runt den med en rejäl klick smör och finhackad dill.