Ingredienser
Senapsglazerad grillad kyckling med färskpotatis, dill, kantareller och brynt smör:
Glaze:
Potatissallad:
Övrigt:
Instruktioner
Senapsglazerad grillad kyckling med färskpotatis, dill, kantareller och brynt smör
Glaze: Koka upp sirap, vinäger och senap i en liten kastrull. Dra från plattan och låt svalna något. Mortla senapsfröna och häll lite av sirapsblandningen på fröna och rör ihop till en härlig massa. Rör ner senapsfrömassan i kastrullen och rör om. Grilla kycklingfiléerna och krydda med salt och peppar. Pensla med glazen på kycklingen i slutet av grillningen.
Potatissallad: Smält smöret på medelvärme och låt det bubbla tills det börjar bli gyllenbrunt och doftar kola. Ta kastrullen från plattan. Dela stora kantareller och stek dem i smör till de får fin färg. Salta. Stek den kokta potatisen i stekpannan där du stekt kantarellerna. Låt dem få färg och blanda sedan i dill, kantareller och brynt smör. Servera kycklingen med potatissalladen och gärna en fräsch sallad till.