Ingredienser
Vitfisk
Pannering
Gurklöksremoulad
Instruktioner
Panerad fisk med gurklöksremoulad
Fisken
Skär fisken i stavar om ca 10cm x3cm
Vispa ihop äggen och häll äggsmeten, ströbrödet & mjölet i olika grunda tallrikar med kant.
Panera genom att först rulla fisken i mjöl, sen doppa i ägg & lägg sist ner den i ströbrödet. Se till att fisken är ordentligt täckt av panering. Stek på medelvärme i en panna med riklig mängd smör i tills fisken fått en fin gyllene färg.
Tips:
När man steker till mer än 2 personer så behöver man ofta steka i omgångar.
Sätt ungen på 75-100grader och lägg in den färdigstekta fisken där på varmhållning medans man gör färdigt den resterande maten.
Gurklöksremoulad
Finhacka sonika löken & gurkan för att blanda ihop det med Crème Frâiche & majonäs. Smaka av med ev. salt & peppar.
Serveras gärna med kokt potatis & varför inte ett glas Chablis