Ingredienser
Övrigt:
Instruktioner
O’Briens hamburgardressing
Nu är det 30+ år sedan jag gjorde sista passet på hamburgerrestaurangen O’Briens på A6 i Jönköping. Hamburgerian blev känd främst för sin hamburgardressing vilket gjorde hamburgarna fantastiskt goda och som var perfekt för att ha som en dippsås till sina pommes frites.
Jag har inget nedskrivet recept från den tiden men har återskapat receptet och kommit nära ursprunget. Då den senap, majonnäs och curryketchup som O’Briens använde inte längre finns är det dock svårt att få den helt exakt, men man kan komma nära.
Jag brukar använda en ganska mild senap, oftast Slotts vanliga och Hellmann’s majonnäs. Det som är svårast att ersätta är curryketchupen, dels har blivit ganska ovanligt att hitta sådan idag, dels smakar de ganska olika. Här får du prova dig fram. Wernsings curryketchup fungerar dock bra om du hittar den.
Tillagning
Detta är det enkla. Rör ihop allt och låt stå kallt en stund, gärna 30 minuter till en timma så att smakerna sätter sig. Smaka av, det jag oftast får lägga till är lit mer curryketchup men du vill inte ha en alltför intensiv smak från den.