Ingredienser
Salladen
Cobb salladsdressing
Övrigt:
Instruktioner
Magnus Cobb sallad
I många recept står det att man ska använda kokta kycklingbröst, jag kokar sällan kyckling utan ugnsgrillar dem hela. Utifrån det är jag inte heller så noga med att det ska vara bröst, mycket av det andra köttet är de facto också godare. Jag vill inte ha äggen för hårdkokta heller, de ska inte vara rinniga men någonstans mitt emellan.
Gör så här:
Börja med dressingen. Blanda alla ingredienser, väl! Vispa upp innan servering. Man kan behöva värma upp den lite om honungen är hård, jag brukar dock inte låta den koka utan bara värmas upp tillräckligt mycket.
Skär sedan upp salladen, hacka den grovt och lägg allt i en stor salladsskål.
Skär tomater, kyckling och avokado i lagom stora bitar. Lägg på salladen tillsammans med roquefortosten, smula den i lagom stora bitar och rör om. Kvarta äggen och lägg på salladen tillsammans med löken. Strössla över med smulad bacon, den hackade gräslöken och vattenkrassen.
Servera med salladsdressing och ett gott bröd.