Ingredienser
Laxen
Fyllningen
Instruktioner
Halvtina den frysta laxen.
Skär den i två filéer och låt skinnet sitta kvar. Ta bort alla småben. Torka filéerna med hushållspapper.
Blanda vitpeppar salt, socker och hälften av snapsen. Gnid in filéerna med ungefär 1/3 av blandningen.
Lägg sedan ihop laxen med grovhackad dill och resten av saltblandningen emellan.
Lägg köttsida mot köttsida och tunn del mot tjock del. Lägg filéerna i en plastpåse, häll i resten av snapsen och placera i kylen. Vänd plastpåsen några gånger.
Efter två dygn är laxen klar. Häll bort vätskan som bildats annars blir fisken för salt.
Skrapa bort dill och peppar när laxen ska serveras. Skär filéerna på snedden i tunna skivor.
Lägg upp skivor av gravad lax bred rikligt med fyllningen och rulla ihop laxen.
Garnera med klyftor av citron och dillkvistar.