Ingredienser
Lättrimmad torskrygg
Ärtpuré
Snabbt picklade betor
Övrigt:
Instruktioner
Börja med att skala och skära betorna i små klyftor, koka sedan upp lagen. Tag 1 dl socker, 2 dl ättika och 3 dl vatten, koka tills allt socker har smält, lägg i ett lagerblad och några vitpepparkorn. Lägg i betorna och dra kastrullen av värmen och låt sedan betorna stå där tills maten är klar för servering.
Lägg dina torskbitar på ett bakplåtspapper på en ugnsform och strö rikligt med salt över dem. Sätt ugnen på 125 grader och låt torsken vila i cirka 15 minuter. Skaka av överflödet av saltet och ställ in torsken i ugnen i cirka 15 minuter.
Under tiden kokar du ärtorna i buljongen, när de är klara silar du bort buljongen, men spar den. Mixar ärtorna och vitlöken, späd med buljongen och lite creme fraiche tills du får en puré med rätt konsistens, smaka av med salt, peppar och lite timjan. Till sist smälter och bryner du smöret! Nu är det bara själva uppläggningen kvar. Lägg en torskbit på tallriken, en liten klutt ärtpuré, några bitar av de picklade rödbetorna och till sist skirat smör.