Ingredienser
Grillade lammkotletter och sommargrönsaker med ruccolapesto
Ugnsstekta grönsaker
Ruccolapesto
Övrigt:
Instruktioner
Grillade lammkotletter och ugnsstekta sommargrönsaker med ruccolapesto
Lammkotletterna:
Bryt rosmarinkvistarna i mindre bitar. Lägg rosmarin, vitlök och kotletterna i en stor plastpåse tillsammans med rapsoljan. Marinera lammkotletterna 2-3 timmar i kylen. Torka bort överflödig olja från kotletterna så den inte droppar ner på grillkolen. Salta och peppra lammkotletterna. Grilla kotletterna 2 minuter på varje sida.
Ruccolapesto:
Rosta mandlarna i en torr het stekapanna tills de fått lite färg. Mixa ruccola och mandlar i en matberedare ca 20 sekunder. Tillsätt olivoljan, citronsaften och parmesanosten. Mixa ihop peston och smaka eventuellt av med mer salt.
Ugnsstekta grönsaker:
Dela morötterna och löken i hälften. Blanda sparrisen, morötterna och löken med rapsoljan, salt och peppar. Stek i ugnen på 220 grader i ca 20 min. Vänd sedan grönsakerna i hälften av peston och servera resten av peston i en skål bredvid.