Ingredienser
Gräddglaserad svamp
Stekt äpple
Stekt äpple
Övrigt:
Instruktioner
Boulard apple sour
Häll ner äppelmust, calvados och citronjuice i en shaker. Knäck ner ett ägg och fyll upp med iskuber. Skaka ordentligt i en minut och sila därefter upp den i 2 glas.
Gräddglaserad svamp och stekt äpple på frasigt stekt bröd
Ansa svampen och skär den i önskad storlek. Finhacka lök och vitlök. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek svampen i olja tills den har fått fin brynt färg, lägg då ner en klick smör, lök och vitlök och stek i ytterligare ca 1 minut. Pudra över vetemjölet och rör runt. Häll på grädden och koka c:a 2 minuter till simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Värm upp stekpannan på nytt. Kärna ur och skär äppelklyftor. Stek äppelklyftorna i smör ett par minuter. Slå på calvadosen och låt den snabbt koka in i äpplet.
Värm upp stekpannan på nytt. Dela och stek bröden i rikligt med olivolja ett par minuter på varje sida till fin färg. Lägg upp bröden på 4 tallrikar, lägg på svampen och toppa med äpplet.