Ingredienser
Focaccia med burrata, tomat och pesto
Hemgjord pesto
Hembakat focaccia
Instruktioner
Focaccia med burrata, tomat och pesto
- Rosta pinjenötterna i en torr panna tills gyllene.
- Skär tomaterna i halvor eller kvartar och salta lätt.
- Lägg upp focaccian på ett fat.
- Lägg en klick pesto på foccacian.
- Bryt burratan och fördela ovanpå.
- Toppa med tomater, pinjenötter och basilika.
- Ringla över olivolja, flingsalt och svartpeppar.
Hemgjord pesto
- Blanda allt i mixer till en slät kräm. Smaka av med salt och justera oljan efter önskad konsistens.
Hembakat focaccia
-
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp.
-
Tillsätt olivolja, salt och mjöl. Knåda till en smidig deg.
-
Låt jäsa under duk i 45–60 min.
- Tryck ut degen på en plåt, jäs 30 min till.
-
Tryck gropar med fingrarna, ringla över olivolja och strö flingsalt.
-
Grädda i 225°C i 20–25 min. Låt svalna.
-