Inga ingredienser tillgängliga.
Övrigt:
Instruktioner
Köttet:
Eftersom köttet är rimmat så vill jag i allafall sköja det ordentligt innan jag tillagar det. Låt köttet ligga i iskallt vatten i en rymlig gryta i cirka 20 minuter. Häll bort det vattnet och fyll på med nytt vatten så det täcker köttet. I med alla kryddor en klyftad lök och några morötter. Koka upp och sjud sakta under lock 75 -90 min, tills köttet kan lossas från benen. Spar kokspadet, det är salt och gott som smaksättning utav moset. Skär köttet i bitar och servera med rotsaksmos.
Mos:
Skala och dela rotsakerna i mindre bitar (ca 4 cm). Lägg dem i en kastrull och koka dem i lättsaltat vatten. Koka dem nästan mjuka, ca 30 min. Lägg då i potatisen, delad i mindre bitar, och koka sedan tills alla rotsaker är mjuka och medgörliga. Häll av vattnet och mosa rotsakerna till en puré med hjälp av elvisp eller potatispress. Späd med 1-2 dl av kokspadet från fläskläggen, lite mjölk och smaka sedan av med salt och vitpeppar. Rör till sist ner en rejäl klick smör.