Ingredienser
Carpaccio på porterfrostad oxrygg med ruccolasallad, champinjoner och parmesan
Ruccolasallad:
Övrigt:
Instruktioner
Carpaccio på porterfrostad oxrygg med ruccolasallad , champinjoner och parmesan
Lägg köttet i en plastpåse och strö på de torra ingredienserna. Låt köttet stå med marinaden i några timmar (ca 2 h). Häll på öl i samma påse och låt köttet marinera i 2-3 dagar. Frys in köttbiten och låt vara i frysen minst 24 h. Ta ut köttet ett par timmar innan användning och lägg i kyl. Skiva så tunt som möjligt med din vassaste kniv, helst skärmaskin.
Ruccola sallad:
Blanda salladen och ”dressa” den med olivoljan samt den rivna parmesanen.
Montering:
Lägg ut köttskivorna på tallriken så att skivorna täcker tallrikens uppläggningsyta. Lägg salladen på köttet. Lägg ut den hyvlade parmesan.